

Citroen en blauwe bessen cupcakes
4 pers.
ca. 40 min
6.48 voor 4 pers.
Ingrediënten
200 gram Roomboter
200 gram Suiker
1 theelepel Vanille extract
4 stuks Eieren
200 gram Zelfrijzend bakmeel
1 stuk Citroen
150 gram Blauwe bessen
Bereidingswijze
1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is.
2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
3. Klop de boter met de suiker en het vanille extract op tot een romige massa. Voeg dan een voor een de eieren toe en meng goed door. Voeg het zelfrijzende bakmeel, een snuf zout en de rasp van 1 citroen toe en meng tot alles goed gemend is.
4. Meng de blauwe bessen met een el bloem, dit zorgt ervoor dat ze minder snel naar de bodem zakken tijdens het bakken. Spatel de blauwe bessen door het beslag heen.
5. Vul de cupcake vormpjes met het beslag en bak 18 à 20 minuten af in de oven tot ze gaar zijn. Je moet een satéprikker er schoon uit kunnen halen.
6. Laat afkoelen voordat je ze opdient.
7. Ook nodig: 12 cupcake vormpjes
Meer recepten in de categorie