
Citroen maanzaad pannenkoekjes met frambozensaus van Foodiefeest
Ontbijt
10 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
180 mililiters karnemelk
100 gram bloem
30 gram volkoren meel
15 mililiters neutrale olie
1 stuk ei
2 eetlepels (riet)suikers
1 stuks citroen
5 gram maanzaad
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille extract
0.5 theelepels baking soda
0.5 theelepels zout
100 gram frambozen
2 eetlepels vanillesuiker
3 eetlepels water
Bereidingswijze
1. Maak als eerst de saus, door de ingrediënten onder het kopje ‘saus’ bij elkaar te combineren in een kleine sauspan. Breng het langzaam aan de kook en laat de saus 2 minuten zachtjes doorkoken. Druk de frambozen plat met je spatel.
2. Laat de saus afkoelen en blend hem met behulp van een staafmixer of hakmolentje tot een gladde saus. Is je saus aan de stevige kant, roer er dan wat water door voor een meer vloeibare saus.
3. Meng voor de pancakes in een kom de bloem, volkoren meel, het bakpoeder, de baking soda en het zout door elkaar.
4. Meng in een aparte kom het ei, de karnemelk, olie, het vanille extract, citroensap en -rasp, maanzaad en de suiker door elkaar.
5. Voeg het bloemmengsel toe aan de kom met de karnemelk. Dit kan gewoon met een garde. Het beslag hoort lekker dik te zijn. Stop direct met mixen zodra alles bij elkaar is opgenomen. Te lang mixen maakt de pannenkoekjes taai.
6. Verwarm je koekenpan op een niet te grote pit, op middelhoog vuur. Smelt een klontje boter.
7. Gebruik een juslepel of kleinere soeplepel om een portie beslag in de pan te gieten. Het beslag is vrij dik, dus spreid met behulp van de juslepel het beslag een klein beetje uit tot een pannenkoekje met een diameter van ongeveer 10 centimeter. Bak de pannenkoekjes rustig, op een middelhoog vuur. Na een paar minuten verschijnen er bubbeltjes op de bovenkant; hierna kun je de pannenkoekjes omdraaien. Bak de andere kant totdat de onderkant mooi goudbruin kleurt.
8. Maak een mooie stack en serveer met de frambozensaus!
Meer recepten in de categorie