Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Citroen-meringuepotjes

Citroen-meringuepotjes

Ingrediënten

  • 12 stuks Digestive koekjes
  • 50 gram Ongezouten amandelen
  • 2 stuks Eiwitten
  • 100 gram Suiker
  • 6 eetlepel Kwark
  • 6 eetlepel Lemon curd
Citroen-meringuepotjes  product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main dessert
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Hak de koekjes fijn en de amandelen grof. Meng met elkaar. Klop de eiwitten in een brandschone kom met de suiker tot stijven pieken. Meng de kwark met de lemon curd.
  2. 2. Verdeel de helft van het amandelmengsel over 4 glaasjes. Verdeel de helft van het kwarkmengsel en de helft van de meringue over het amandelmengsel. Herhaal met de resterende ingrediënten.
  3. 3. Tip: heb je een bruléebrander in huis? Brand dan de bovenkantjes van de meringue goudbruin.

    Voedingswaarde

  • Kcal 754
  • Eiwit 12 g
  • Koolhydraten 106 g
  • waarvan suikers 55
  • Vet 29 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 4