
Citroen-yoghurtmousse met aardbeien en pistache
Nagerecht
4 pers.
ca. 270 min
Nederlands
Ingrediënten
1½ blaadje witte gelatine
2 citroenen
100 g Turkse yoghurt
4 el suiker
150 ml slagroom
1 el ongezouten gepelde pistachenoten
12 aardbeien
Bereidingswijze
Week de gelatine in een kom met ruim koud water. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van één citroen en pers beide citroenen uit.
Verwarm het citroensap in een steelpan. Meng intussen de yoghurt met 2 eetlepels suiker en de citroenrasp.
Haal het citroensap van de warmtebron en los de goed uitgeknepen gelatine erin op. Laat 5 minuten afkoelen.
Klop de slagroom met de resterende 2 eetlepels suiker stijf. Meng het citroensap door de yoghurt en spatel vervolgens de slagroom er luchtig door.
Verdeel de mousse over vier mooie (wijn)glazen en laat deze 4 uur opstijven in de koelkast. Hak intussen de pistachenoten fijn en maak de aardbeien schoon. Halveer grote aardbeien.
Garneer de mousse met de aardbeien en bestrooi met de fijngehakte pistachenoten.
Tip
Yoghurtmousse is een ideaal dessert om één tot twee dagen van tevoren te maken. Bewaar het afgedekt in de koelkast.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
260 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
19 gram
Waarvan suikers
19 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
5 gram
Zout
0.06 gram