
Citroenbolletjes uit de oven
Ontbijt
16 pers.
ca. 45 min
Nederlands
Ingrediënten
Bakplaat met bakpapier
1 citroen
175 g zelfrijzend bakmeel
200 g Griekse yoghurt
2 el suiker
2 tl zonnebloemolie
¼ tl gemalen kaneel
1 zakje vanillesuiker
2 el lemoncurd
poedersuiker
Bereidingswijze
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht.
Meng in een kom met een vork het bakmeel, de yoghurt, suiker, kaneel, vanillesuiker en de citroenrasp tot een dik beslag. Laat het beslag 15 minuten afgedekt rusten.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vorm met vochtige handen 16 balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat.
Bak de bolletjes in de oven in 10 minuten lichtbruin en gaar. Verdun intussen de lemoncurd met 1½ eetlepel warm water.
Bestrooi de bolletjes uit de oven met poedersuiker en serveer met de lemoncurd om in te dippen.
Tip
De donuts kunnen ook in de airfryer worden gebakken op 200 °C gedurende 8 minuten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
82 kcal
Vetten
3 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
12 gram
Waarvan suikers
4 gram
Eiwitten
2 gram
Zout
0.11 gram