Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Citroenkip met geroosterde wortel en komkommer

Citroenkip met geroosterde wortel en komkommer

Ingrediënten

  • 500 g biologische kipfilet
  • 1 biologische citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kilo wortels
  • 8 el olijfolie
  • 1 komkommer
  • 250 g quinoa
  • 25 g peterselie
  • 2 bosuitjes
  • himalaya- of zeezout
  • zwarte peper
Citroenkip met geroosterde wortel en komkommer product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de quinoa volgens de instructies op het pak.
  3. Snijd de kip in reepjes.
  4. Was de citroen, rasp het geel eraf en pers hem uit.
  5. Pers de teentjes knoflook uit.
  6. Snijd de wortels in kleine blokjes.
  7. Meng citroenrasp, citroensap, knoflook en olie door elkaar en breng op smaak met een snufje himalaya- of zeezout en zwarte peper; meng dit sausje met de kip en wortel.
  8. Leg de kip en wortel op een ingevette bakplaat en zet 25 minuten in de oven.
  9. Snijd de komkommer in vier lange stukken.
  10. Verwijder de zaden uit de komkommer en snijd het vruchtvlees in repen.
  11. Gril de reepjes komkommer aan beide kanten lichtbruin in een grillpan.
  12. Snijd de peterselie en de bosuitjes fijn.
  13. Meng de peterselie en bosuitjes door de quinoa en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel wat himalaya- of zeezout.
  14. Verdeel alles over 4 borden.