
Citroenkip met geroosterde wortel en komkommer
4 pers.
ca. 50 min
Hollands
Ingrediënten
500 g biologische kipfilet
1 biologische citroen
2 teentjes knoflook
1 kilo wortels
8 el olijfolie
1 komkommer
250 g quinoa
25 g peterselie
2 bosuitjes
himalaya- of zeezout
zwarte peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kook de quinoa volgens de instructies op het pak.
Snijd de kip in reepjes.
Was de citroen, rasp het geel eraf en pers hem uit.
Pers de teentjes knoflook uit.
Snijd de wortels in kleine blokjes.
Meng citroenrasp, citroensap, knoflook en olie door elkaar en breng op smaak met een snufje himalaya- of zeezout en zwarte peper; meng dit sausje met de kip en wortel.
Leg de kip en wortel op een ingevette bakplaat en zet 25 minuten in de oven.
Snijd de komkommer in vier lange stukken.
Verwijder de zaden uit de komkommer en snijd het vruchtvlees in repen.
Gril de reepjes komkommer aan beide kanten lichtbruin in een grillpan.
Snijd de peterselie en de bosuitjes fijn.
Meng de peterselie en bosuitjes door de quinoa en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel wat himalaya- of zeezout.
Verdeel alles over 4 borden.