

Citroentiramisu glaasjes
dessert
4 pers.
ca. 20 min
4.78 voor 4 pers.
Ingrediënten
25 gram Neutraal suiker
1 stuk Citroenen
150 gram Slagroom
200 gram Mascarpone
150 gram Lemon curd
1 pak Lange vingers
Bereidingswijze
1. Verhit de suiker met 60 ml water en de sap van een halve citroen tot de suiker gesmolten is. Haal van het vuur, zet opzij en laat afkoelen.
2. Klop de slagroom op tot lobbig. Klop in een andere kom de mascarpone los en voeg dit aan de slagroom toe, vouw voorzichtig door zodat het een luchtig mengsel blijft.
3. Breek de lange vingers door midden, doop in de suikersiroop en leg onderop in een glas. Vul dan aan met een flinke laag van het mascarpone mengsel en dan een laagje van de lemon curd. Herhaal dit 2 of 3 keer, afhankelijk van de dikte van de lagen die je hebt gemaakt en hoe groot de glazen zijn, maar eindig met een laagje lemon curd.
4. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast voor het opdienen. Garneer optioneel met een blaadje munt.
Meer recepten in de categorie