
Citrus-granolarepen
4 pers.
ca. 45 min
Amerikaans
Ingrediënten
2 sinaasappels, schoongeboend
250 g dadels, zonder pit
1 bakje pittenmix (100 g)
150 g havervlokken
100 g ongezouten amandelen (zak 150 g)
EXTRA keukenmachine, bakblik 20 x 20 cm, bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de schil van beide sinaasappels en pers het sap uit 1 sinaasappel (de andere wordt verder niet gebruikt).
Pureer de dadels met het sinaasappelsap in een keukenmachine tot een pasta en doe over in een kom. 3. Schep de pittenmix, havervlokken, sinaasappelschil en amandelen erdoor en kneed tot een dik samenhangend deeg.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Druk goed aan en zorg dat het deeg overal even dik is.
Bak de koek 30 minuten in de oven tot de bovenkant bruin kleurt. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en haal dan voorzichtig uit vorm met behulp van het bakpapier. Laat helemaal afkoelen en snijd in repen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
165 kcal
Vetten
7 gram
Koolhydraten
20 gram
Eiwitten
4 gram