Citrus-granolarepen - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Citrus-granolarepen

Citrus-granolarepen

Citrus-granolarepen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 sinaasappels, schoongeboend
  • 250 g dadels, zonder pit
  • 1 bakje pittenmix (100 g)
  • 150 g havervlokken
  • 100 g ongezouten amandelen (zak 150 g)
  • EXTRA keukenmachine, bakblik 20 x 20 cm, bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de schil van beide sinaasappels en pers het sap uit 1 sinaasappel (de andere wordt verder niet gebruikt).
Pureer de dadels met het sinaasappelsap in een keukenmachine tot een pasta en doe over in een kom. 3. Schep de pittenmix, havervlokken, sinaasappelschil en amandelen erdoor en kneed tot een dik samenhangend deeg.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Druk goed aan en zorg dat het deeg overal even dik is.
Bak de koek 30 minuten in de oven tot de bovenkant bruin kleurt. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en haal dan voorzichtig uit vorm met behulp van het bakpapier. Laat helemaal afkoelen en snijd in repen.

Voedingswaarde

eiwit
4 g
koolhydraten
20 g
vet
7 g
Kcal
165