Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Citrus-granolarepen

Citrus-granolarepen

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels, schoongeboend
  • 250 g dadels, zonder pit
  • 1 bakje pittenmix (100 g)
  • 150 g havervlokken
  • 100 g ongezouten amandelen (zak 150 g)
  • EXTRA keukenmachine, bakblik 20 x 20 cm, bakpapier
Citrus-granolarepen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Tussendoor
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de schil van beide sinaasappels en pers het sap uit 1 sinaasappel (de andere wordt verder niet gebruikt).
  2. Pureer de dadels met het sinaasappelsap in een keukenmachine tot een pasta en doe over in een kom. 3. Schep de pittenmix, havervlokken, sinaasappelschil en amandelen erdoor en kneed tot een dik samenhangend deeg.
  3. Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Druk goed aan en zorg dat het deeg overal even dik is.
  4. Bak de koek 30 minuten in de oven tot de bovenkant bruin kleurt. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en haal dan voorzichtig uit vorm met behulp van het bakpapier. Laat helemaal afkoelen en snijd in repen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 165
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 20 g
  • Vet 7 g