
Classic American pie met bramen en bessen
8 pers.
ca. 75 min
Ingrediënten
Voor het deeg:
300 gram bloem + extra om te bestuiven
100 gram suiker
50 gram koude boter, in kleine blokjes
2 eieren, losgeklopt
voor de vulling:
500 gram bramen en blauwe bessen + extra om te garneren
100 gram suiker
1 eetlepels maizena
vershoudfolie
lage taartvorm van 24 centimeter Ø
bakpapier
blindbakvulling
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het deeg op een beetje bloem uit tot een lap van 1/2 cm dik. Leg het deeg voorzichtig op de vorm en duw erin. Snijd de randen netjes bij en prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg er een stuk bakpapier en blindbakvulling op en bak de deegbodem in het midden van de oven circa 10 minuten voor. Verwijder het bakpapier met blindbakvulling, bestrijk de deegbodem met ei en bak nogmaals 5 minuten. Neem uit de oven en laat de bodem een beetje afkoelen. Kneed van de rest van het deeg intussen een bal en rol deze uit tot een deksel. Snijd er een paar gaten uit en versier het deksel met de restjes deeg. Schep de vulling in de taartbodem en strijk glad. Leg het deegdeksel er voorzichtig op en plak met een beetje water de randen vast op de deegbodem. Snijd alle onregelmatigheden weg. Bestrijk de taart met de rest van het ei. Bak in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen en garneer met extra bramen en bessen.
Variatietip!
• Snelle American pie? Gebruik kant-en-klaar (blader)deeg en vul met vlaaivulling. • Vervang de bramen en blauwe bessen door diepvries- bosvruchten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
325 kcal
Vetten
7 gram
Koolhydraten
56 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie