Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Classic American pie met bramen en bessen

Classic American pie met bramen en bessen

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 300 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 100 gram suiker
  • 50 gram koude boter, in kleine blokjes
  • 2 eieren, losgeklopt
  • voor de vulling:
  • 500 gram bramen en blauwe bessen + extra om te garneren
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepels maizena
  • vershoudfolie
  • lage taartvorm van 24 centimeter Ø
  • bakpapier
  • blindbakvulling
Classic American pie met bramen en bessen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 75 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Voorbereiden

  1. Meng 300 gram bloem met de suiker en een snuf zout. Wrijf de boter er met koele vingers doorheen tot een kruimelig deeg. Kneed dan snel het ei (houd 1 eetlepel achter) erdoor tot een soepel deeg. Verpak het deeg in folie en laat circa 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm intussen 500 gram fruit met de suiker op een lage stand tot de suiker is gesmolten. Roer de maizena glad met water en roer door het fruit. Laat enkele minuten zachtjes doorkoken. Schep over in een kom en roer tot het mengsel goed is afgekoeld en wat steviger is.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het deeg op een beetje bloem uit tot een lap van 1/2 cm dik. Leg het deeg voorzichtig op de vorm en duw erin. Snijd de randen netjes bij en prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg er een stuk bakpapier en blindbakvulling op en bak de deegbodem in het midden van de oven circa 10 minuten voor. Verwijder het bakpapier met blindbakvulling, bestrijk de deegbodem met ei en bak nogmaals 5 minuten. Neem uit de oven en laat de bodem een beetje afkoelen. Kneed van de rest van het deeg intussen een bal en rol deze uit tot een deksel. Snijd er een paar gaten uit en versier het deksel met de restjes deeg. Schep de vulling in de taartbodem en strijk glad. Leg het deegdeksel er voorzichtig op en plak met een beetje water de randen vast op de deegbodem. Snijd alle onregelmatigheden weg. Bestrijk de taart met de rest van het ei. Bak in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen en garneer met extra bramen en bessen.

Variatie

• Snelle American pie? Gebruik kant-en-klaar (blader)deeg en vul met vlaaivulling. • Vervang de bramen en blauwe bessen door diepvries- bosvruchten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 325
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 56 g
  • Vet 7 g