Classic American rub
Bijgerecht
4 pers.
ca. 15 Min
Ingrediënten
1 zakje Santa Maria Grill & BBQ herbs
1 limoen
4 zalmfilets op huid
Extra
Aluminiumfolie
Bereidingswijze
Snijd, indien nodig, de zalmfilet in gelijke moten. Halveer de limoen en pers het sap van een halve limoen.
Wrijf de zalmmoten eerst in met de limoensap en volg met de rub. Door de limoensap krijgt de zalm een frisse touch en blijft de rub beter aan de moten plakken.
Gril de zalm in 8-10 minuten gaar en keer de vis halverwege slechts 1 keer. Op die manier is de kans het grootst dat de zalmmoten tijdens het grillen heel blijven.
Snijd de andere helft van de limoen in partjes en serveer deze bij de zalm.
Let op
Laat voor gebruik de barbecue goed op temperatuur komen. Zalmfilet kan de vlammen goed hebben en blijft mooi stevig. Gebruik, indien gewenst, aluminiumfolie tegen het plakken. Smeer deze vooraf aan 1 kant in met een beetje olijfolie.
Meer recepten in de categorie