
Clubsandwich gegrilde kip en avocado
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
125 g ontbijtspek (PLUS Puur van Smaak)
1 volkoren zonne vloer, ongesneden (Korenlanders van PLUS)
4 kipfilets, in de lengte gehalveerd
1 el olijfolie
2 rijpe avocado’s
4 el truffelmayonaise (pot, Jean Baton)
4 minikomkommers, in dunne plakjes
2 kroppen little gem, blaadjes losgehaald
grillpan
8 satéprikkers
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Verdeel het spek over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 10 min. krokant.
Snijd ondertussen 8 sneetjes van het brood en gril ze aan 1 kant in de grillpan (gebruik evt. een beetje boter). Maak de pan schoon, bestrijk de kip met de olie en bestrooi met peper en zout. Gril de kip in ca. 10 min. gaar. Halveer ondertussen de avocado’s in de lengte, schep met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd in reepjes.
Besmeer alle sneetjes brood met de mayonaise en verdeel de sla over 4 sneetjes. Verdeel er de komkommer, kip, avocado en spek over en dek af met de andere 4 sneetjes. Steek in elke sandwich een satéprikker en halveer.