
Clubsandwich met gegrilde kip en basilicummayonaise
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
57.33 voor 4 pers.
Ingrediënten
100 gram Ontbijtspek
1 stuk Courgette
600 gram Kipfilet
12 sneetjes Waldkornbrood
1 bosje Basilicum
100 gram Mayonaise
100 gram Yoghurt
40 gram Rucola
1 stuk Citroen
200 gram Geroosterde paprika
2 eetlepel Zongedroogde tomatenreepjes
8 stuks Satéprikkers
75 gram Lay's oven naturel
Bereidingswijze
1. Verdeel het ontbijtspek over een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak het spek in zijn eigen vet goudbruin en krokant. Snijd ondertussen de courgette in dunne plakken en besmeer beide zijdes met een beetje olijfolie. Verwarm een grillpan op hoog vuur en grill hierin de courgetteplakken 5 minuten per kant, tot je bruine strepen ziet. Breng op smaak met peper en zout.
2. Laat het ontbijtspek uitlekken op keukenpapier en bewaar het vet in de pan. Halveer de kipfilets zodat je het dubbele aantal filets hebt, maar dan twee keer zo dun. Verwarm de pan met het spekvet opnieuw en bak hierin de kipfilets aan beide kanten goudbruin en gaar, in ongeveer 10 minuten. Snijd elke filet in 2 à 3 stukken.
3. Rooster ondertussen het brood krokant. Hak de basilicumblaadjes met de mayonaise en yoghurt in een keukenmachine tot een groene saus. Breng de rucola op smaak met citroensap, olijfolie, zout en peper. Snijd of scheur de geroosterde paprika in grove stukken.
4. Leg vier sneetjes brood op een plank en besmeer met de helft van de mayonaise. Leg hierop de rucola, de zongedroogde tomaatjes, de helft van de kip en de bacon. Besmeer vier sneetjes brood met de rest van de mayonaise en leg deze op de bacon. Verdeel hier de gegrilde courgette, kip en de geroosterde paprika over. Top met het resterende brood.
5. Snijd de clubsandwiches diagonaal zodat je driehoekjes krijgt. Steek er een satéprikker in en serveer met de chips.
Meer recepten in de categorie