
Cobb salade met karnemelk-dressing
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
100 gr ontbijtkoek
4 stuks vrije uitloopeieren
4 stuks little Gem sla
4 stuks romatomaten
2 stuks avocado
300 gr gerookte kipfiletreepjes
150ml biologisch PLUS Karnemelk
4 el mayonaise
2 el witte wijnazijn
2 el verse dille
Bereidingswijze
Hak de dille fijn. Meng de karnemelk, mayonaise, witte wijnazijn en dille in een kom met een garde tot een mooie dressing. Breng op smaak met eventueel zout en peper en zet opzij.
Kook de eieren ongeveer 8 minuten. Pel ze en hak fijn. Bak het ontbijtspek krokant in een droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier. Hak daarna het spek in stukjes.
Snijd de kontjes van de kroppen little gem sla en haal de bladeren los. Snijd de roma tomaten in blokjes. Pel en ontpit de avocado’s en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verdeel de slabladeren over 4 borden en leg hierop de stukjes krokante ontbijtspek, het gehakte ei, de stukjes tomaten, avocado en de gerookte kipfiletreepjes. Lepel de dressing over de salade en serveer direct.
Meer recepten in de categorie