Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cobb salade met karnemelk-dressing

Cobb salade met karnemelk-dressing

Ingrediënten

  • 100 gr ontbijtkoek
  • 4 stuks vrije uitloopeieren
  • 4 stuks little Gem sla
  • 4 stuks romatomaten
  • 2 stuks avocado
  • 300 gr gerookte kipfiletreepjes
  • 150ml biologisch PLUS Karnemelk
  • 4 el mayonaise
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el verse dille
Cobb salade met karnemelk-dressing product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Hak de dille fijn. Meng de karnemelk, mayonaise, witte wijnazijn en dille in een kom met een garde tot een mooie dressing. Breng op smaak met eventueel zout en peper en zet opzij.
  2. Kook de eieren ongeveer 8 minuten. Pel ze en hak fijn. Bak het ontbijtspek krokant in een droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier. Hak daarna het spek in stukjes.
  3. Snijd de kontjes van de kroppen little gem sla en haal de bladeren los. Snijd de roma tomaten in blokjes. Pel en ontpit de avocado’s en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Verdeel de slabladeren over 4 borden en leg hierop de stukjes krokante ontbijtspek, het gehakte ei, de stukjes tomaten, avocado en de gerookte kipfiletreepjes. Lepel de dressing over de salade en serveer direct.