
Cocktail met roze garnalen en knoflooksaus van René Pluijm
Voorgerecht
2 pers.
ca. 12 min
Nederlands
Ingrediënten
100 gram krielaardappeltjes met schil
2 eieren
1 scheut witte wijnazijn
0 water
2 Garnalencocktails trio met sauzen
Bereidingswijze
1. Kook de aardappels, laat ze afkoelen en snijd ze klein.
2. Breek een ei boven een zeef.
3. De dunne eiwitten stromen er doorheen waardoor het makkelijker wordt om het ei te pocheren.
4. Zet een pan met water op, breng dit aan de kook en voeg een scheutje azijntoe.
5. Hierdoor stollen de eiwitten beter.
6. Als het water zachtjes kookt, maak je een draaikolk in het water met een lepel.
7. Giet dan het ei erin en laat het 3 tot 5 minuten zachtjes koken.
8. 3 minuten voor een zachte eidooier, 5 minuten voor een harder ei.
9. Schep het ei eruit en laat het uitlekken.
10. Verdeel de aardappels over twee schaaltjes.
11. Voeg de garnalen toe en leg hier het gepocheerde eitje op.
12. Maak af met flinke lik knoflooksaus.
Meer recepten in de categorie