Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Coq au vin blanc

Coq au vin blanc

Ingrediënten

  • 1 kip of 8 drumsticks
  • 150 gram gerookte spekblokjes
  • 200 gram boter
  • 12 sjalotjes gepeld en evt. gehalveerd
  • 1 winterwortel of 200 g bospeen in plakjes
  • 1 (rode) ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 750 milliliter witte wijn (chardonnay, sauvignon blanc of riesling)
  • 200 milliliter kippenbouillon of gevogeltefond
  • 4 takjes peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 250 gram (kastanje)champignons in vieren of gehalveerd
  • 50 gram bloem
Coq au vin blanc product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 90 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Bestrooi de kip met zout.
  2. 2. Bak de spekblokjes iets uit in een braadpan en schep ze eruit.
  3. 3. Smelt 125 gram boter in de braadpan en bak hierin de kip rondom bruin. Schep de kip uit de pan.
  4. 4. Fruit de sjalotjes 2-3 minuten in het bakvet en haal ze uit de pan.
  5. 5. Roerbak de wortel, knoflook zonder te kleuren en giet de wijn en bouillon erbij.
  6. 6. Verwarm en voeg de kip, peterselie, tijm en laurier toe. Stoof circa 1 uur zachtjes met het deksel op de pan.
  7. 7. Verhit 25 gram boter en bak de champignons hierin kort. Kneed intussen 50 gram boter met de bloem tot een balletje (beurre manié).
  8. 8. Voeg de laatste 5 minuten van de stooftijd de spekjes, sjalotjes en champignons toe aan de kip. Bind het vocht met verkruimelde beurre manié en kook de saus 1 minuut door. Breng op smaak met zout en peper.
  9. 9. Verwijder de takjes peterselie, tijm en laurierblaadjes. Serveer met rijst of stokbrood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 935
  • Eiwit 36 g
  • Koolhydraten 23 g
  • Vet 63 g