
Coq-au-vin met paddenstoelen en pruimen
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
4 kippenbouten
3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 ui (gesnipperd)
100 gram mager gerookt spek (in blokjes)
2 eetlepels bloem
500 milliliter rode wijn
500 milliliter kippenbouillon
5 takjes verse tijm
6 stengels bleekselderij (dun geschild, in stukjes van 3 cm)
250 gram wortels (geschrapt, in stukjes)
150 gram gedroogde pruimen (zonder pit)
250 gram champignons (schoongeveegd)
Bereidingswijze
1. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de kippenbouten rondom lichtbruin. Schep ze uit de pan.
2. Bak hierna in het braadvet de knoflook, ui en spekjes circa 5 minuten. Voeg de kip toe en bestrooi met de bloem.
3. Giet de wijn en bouillon erbij en schep de tijm, bleekselderij en wortel erdoor. Laat op een lage stand circa 45 minuten stoven.
4. Voeg de pruimen en champignons toe en stoof nog circa 15 minuten. Lekker met aardappelpuree.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
755 kcal
Vetten
34 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
28 gram
Eiwitten
59 gram
Meer recepten in de categorie