

Cottage pie
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
9.16 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Kruimige aardappel
1 eetlepel Olijfolie mild
400 gram Rundergehakt
1 stuk Uien
200 gram PLUS Worteltjes geschrapt
2 eetlepel Tomatenpuree
100 ml PLUS Huiswijn Rood
2 eetlepel Lea & Perrins Worcestershire saus
1 eetlepel Rozemarijn
1 eetlepel Tijm
1 stuk Bouillon
50 gram Roomboter
200 ml Halfvolle melk
2 stuks Eieren
50 gram PLUS Goudse geraspte kaas jong
20 gram Parmigiano
150 gram Tuinerwten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
2. Schil de aardappels, snijd in blokjes en kook dan tot je er met een vork makkelijk in kunt prikken.
3. Verhit intussen de olie en rul het gehakt tot dit bruin gekleurd is. Snipper de ui en snijd de wortel in blokjes en voeg dit toe aan het gehakt. Bak mee tot de ui glazig begint te worden.
4. Voeg de tomatenpuree toe, bak een minuut mee, en blus dan af met de rode wijn en worcerstershire. Laat pruttelen tot de wijn voor de helft verdampt is.
5. Voeg de rozemarijn, tijm en een half bouillonblokje toe samen met 200 ml heet water. Laat dit pruttelen tot je een dikke gehaktsaus hebt. Breng op smaak met peper en zout.
6. Stamp de aardappels met de boter, melk, 2 eidooiers (de overgebleven eiwitten kun je voor een ander recept gebruiken of in je omelet erbij doen) en geraspte kazen. Breng op smaak met zout.
7. Verdeel het gehaktmengsel in een ovenschaal. Verdeel hier de erwten overheen, deze mogen nog bevroren zijn, en dan de puree.
8. Bak 15 tot 20 minuten af in de oven, tot de bovenkant goudbruin is. Laat 10 minuten afkoelen voordat je het opdient.
Meer recepten in de categorie