Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Cougères

Cougères

Ingrediënten

  • 100 g extra belegen kaas (Klaverland Boerenbuiten)
  • 50 ml halfvolle melk
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 1 tl fijne mosterd
  • 2 middelgrote eieren
  • Benodigdheden: spuitzak (optioneel), bakplaat, bakpapier
Cougères product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 20 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de kaas op een fijne rasp.
  2. 2 Verwarm de melk in een ruime steelpan met 100 ml water en de boter op laag vuur tot de boter gesmolten is en het vocht bijna kookt. Zeef ondertussen de bloem boven een stuk bakpapier en voeg in 1 keer de bloem en ½ theelepel zout toe als het vocht kookt. Roer met een houten lepel of garde tot een stevig deeg dat loskomt van de wand van de steelpan. Laat ca. 2 min. al roerend bakken tot het deeg mooi glanst. Schep het in een kom, voeg de helft van de kaas en de mosterd toe en laat iets afkoelen.
  3. 3 Klop de eieren los en klop lepel voor lepel het ei met een garde door het deeg. Klop tot een glad dik beslag. Schep het beslag met 2 lepels of spuit het mnet de spuitzak in gelijke hoopjes van ca. 4 cm doorsnee alternerend op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met de rest van de kaas en bak de soesjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Open de oven tussentijds niet. Zet de oven na 15 min. uit, open de deur en laat nog 10 min. met de deur op een kleine kier afkoelen. Serveer de gougères warm.

    Voedingswaarde

  • Kcal 62
  • Eiwit 3 g
  • Koolhydraten 2 g
  • Vet 5 g