
Cougères
20 pers.
ca. 45 min
Ingrediënten
100 g extra belegen kaas (Klaverland Boerenbuiten)
50 ml halfvolle melk
50 g boter
50 g bloem
1 tl fijne mosterd
2 middelgrote eieren
Benodigdheden: spuitzak (optioneel), bakplaat, bakpapier
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de kaas op een fijne rasp.
2 Verwarm de melk in een ruime steelpan met 100 ml water en de boter op laag vuur tot de boter gesmolten is en het vocht bijna kookt. Zeef ondertussen de bloem boven een stuk bakpapier en voeg in 1 keer de bloem en ½ theelepel zout toe als het vocht kookt. Roer met een houten lepel of garde tot een stevig deeg dat loskomt van de wand van de steelpan. Laat ca. 2 min. al roerend bakken tot het deeg mooi glanst. Schep het in een kom, voeg de helft van de kaas en de mosterd toe en laat iets afkoelen.
3 Klop de eieren los en klop lepel voor lepel het ei met een garde door het deeg. Klop tot een glad dik beslag. Schep het beslag met 2 lepels of spuit het mnet de spuitzak in gelijke hoopjes van ca. 4 cm doorsnee alternerend op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met de rest van de kaas en bak de soesjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Open de oven tussentijds niet. Zet de oven na 15 min. uit, open de deur en laat nog 10 min. met de deur op een kleine kier afkoelen. Serveer de gougères warm.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
62 kcal
Vetten
5 gram
Koolhydraten
2 gram
Eiwitten
3 gram