
Courgette Appel salade met gerookte forel
bijgerecht
4 pers.
ca. 20 min
19.62 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 eetlepel Rode wijnazijn
1 eetlepel Honing
1 stuk Rode ui
3 eetlepel Munt
2 stuks Courgette
3 stuks Appels
2 stuks Paprika geel
75 gram Walnoten
2 stuks Gerookte forelfilet
Bereidingswijze
1. Doe de olijfolie, rode wijnazijn en honing samen in een kom en klop met een garde tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen en voeg toe aan de dressing samen met 2 eetlepels fijngesneden munt.
2. Snijd met behulp van een kaasschaaf of mandoline de courgettes in lange dunne repen. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de paprika in vergelijkbare blokjes. Voeg alles toe bij de kom met dressing en laat 5 minunten staan.
3. Verhit ondertussen een koekenpan op laag vuur en rooster de walnoten een paar minuten tot goudbruin. Hak grof.
4. Verdeel de salade over de borden samen met de gerookte forelfilet. Garneer met de geroosterde walnoten en de overige muntblaadjes.
Meer recepten in de categorie