
Courgette broccolisoep met zalm
Lunch
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
5 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 courgettes (in blokjes)
1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
250 gram broccoli (in roosjes)
1 liter groentebouillon
250 gram zalmfilets
2 eetlepels citroensap
100 gram kruidenroomkaas
Bereidingswijze
1. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.
2. Bak de courgette en Provençaalse kruiden mee. Schep de broccoliroosjes erdoor en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes 10 minuten.
3. Besprenkel intussen de zalmfilet met citroensap en bestrooi met zout en peper.
4. Bak de zalm in de rest van de olijfolie circa 2 minuten per kant. Verdeel de vis daarna in stukjes.
5. Serveer de soep met de zalm en verdeel de kruidenroomkaas erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
425 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
10 gram
Eiwitten
19 gram
Meer recepten in de categorie