Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Courgette 'burger'

Courgette 'burger'

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1½ el milde olijfolie
  • 2 trostomaten
  • 50 g belegen boerenkaas (GIJS)
  • 16 blaadjes verse basilicum (biologisch)
  • ½ bruin of wit stokbrood
  • EXTRA gourmetstel
Courgette 'burger' product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Gourmetten
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de courgette schuin in 8 dikke plakken van 1,5 cm. Meng de paprikapoeder en olie en breng op smaak met peper en zout. Meng de courgette met dit mengsel en laat minimaal een kwartier afgedekt in de koelkast staan.
  2. Snij de tomaten in 8 plakken en leg ze op een bord. Rasp de kaas en leg apart op het bord.
  3. Gril een plak courgette op de plaat van het gourmetstel ca. 2 min. per zijde gaar en lichtbruin. Leg de gegrilde courgette in een pannetje, leg er twee blaadjes basilicum en dan een plak tomaat op en bestrooi met geraspte kaas, laat onder de grillplaat smelten.
  4. Snij het stokbrood in 16 plakjes en leg ze op de grillplaat zodat ze krokant worden. Bouw daarna je 'burger'. Ieder heeft er twee.

Variatie

Gebruik voor een Mexicaanse 'burger' komijnekaas en koriander in plaats van boerenkaas en basilicum. Serveer met guacamole.

    Voedingswaarde

  • Kcal 260
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 30 g
  • Vet 11 g