
Courgette 'burger'
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
1 courgette
1 tl paprikapoeder
1½ el milde olijfolie
2 trostomaten
50 g belegen boerenkaas (GIJS)
16 blaadjes verse basilicum (biologisch)
½ bruin of wit stokbrood
EXTRA gourmetstel
Bereidingswijze
Snij de courgette schuin in 8 dikke plakken van 1,5 cm. Meng de paprikapoeder en olie en breng op smaak met peper en zout. Meng de courgette met dit mengsel en laat minimaal een kwartier afgedekt in de koelkast staan.
Snij de tomaten in 8 plakken en leg ze op een bord. Rasp de kaas en leg apart op het bord.
Gril een plak courgette op de plaat van het gourmetstel ca. 2 min. per zijde gaar en lichtbruin. Leg de gegrilde courgette in een pannetje, leg er twee blaadjes basilicum en dan een plak tomaat op en bestrooi met geraspte kaas, laat onder de grillplaat smelten.
Snij het stokbrood in 16 plakjes en leg ze op de grillplaat zodat ze krokant worden. Bouw daarna je 'burger'. Ieder heeft er twee.
Variatietip!
Gebruik voor een Mexicaanse 'burger' komijnekaas en koriander in plaats van boerenkaas en basilicum. Serveer met guacamole.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
260 kcal
Vetten
11 gram
Koolhydraten
30 gram
Eiwitten
9 gram