
Courgette-carpaccio met skrei
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram courgettes
100 gram oude kaas
500 gram witvis
1 stuk citroen
75 gram slamelange
Bereidingswijze
1. Verhit een koekenpan met een klontje boter en bak de skrei in 10 minuten rondom goudbruin en gaar.
2. Boen en rasp ondertussen de schil van de citroen en pers het sap uit. Schaaf de overjarige kaas in krullen. Meng de citroensap en de -rasp in een kom en klop met 3 eetlepels olijfolie en klop tot een dressing.
3. Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in flinterdunne stroken en verdeel ze over een schaal. Volg met de veldsla en de kaas en besprenkel met de dressing.
4. Verdeel de courgette-carpaccio over de borden en serveer met de skrei.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
967 Kj
Calorieën
229 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
7 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
29 gram