Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Courgette-carpaccio met skrei

Courgette-carpaccio met skrei

Ingrediënten

  • 500 gram courgettes
  • 100 gram oude kaas
  • 500 gram witvis
  • 1 stuk citroen
  • 75 gram slamelange
Courgette-carpaccio met skrei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verhit een koekenpan met een klontje boter en bak de skrei in 10 minuten rondom goudbruin en gaar.
  2. 2. Boen en rasp ondertussen de schil van de citroen en pers het sap uit. Schaaf de overjarige kaas in krullen. Meng de citroensap en de -rasp in een kom en klop met 3 eetlepels olijfolie en klop tot een dressing.
  3. 3. Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in flinterdunne stroken en verdeel ze over een schaal. Volg met de veldsla en de kaas en besprenkel met de dressing.
  4. 4. Verdeel de courgette-carpaccio over de borden en serveer met de skrei.

    Voedingswaarde

  • Kcal 229
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 7 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 2