
Courgette en aubergine met hazelnotenolie
Bijgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Marokkaans
Ingrediënten
2 courgettes
2 aubergines
6 eetlepels olijfolie
50 gram blanke hazelnoten (grof gehakt)
2 eetlepels platte peterselie (grof gehakt)
1 theelepel citroenrasp
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgettes en aubergines in de lengte door en leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat.
2. Maak een paar schuine inkepingen in het vruchtvlees en bestrijk de groenten met 2 eetlepels olie. Bestrooi met (chili)peper en grof zeezout.
3. Rooster de groenten in de oven in circa 30 minuten bruin en gaar.
4. Rooster de hazelnoten bruin in een droge koekenpan en giet de resterende olie erbij.
5. Neem de pan van de warmtebron en roer er de peterselie en citroenschil door.
6. Leg de groenten op een schaal en schep de notenolie erover.
7. Lekker met gehaktkebab en couscous.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
295 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
12 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie