
Courgette gevuld met zalm en prei
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
2 courgettes
2 eetlepels olijfolie
2 preien (in ringen)
1 eetlepel oregano
200 gram gerookte zalm (in reepjes)
125 gram mozzarella (in plakken)
125 milliliter kookroom
300 gram tagliatelle
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de hele courgettes 6-7 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.
2. Halveer de courgettes in de lengte en schep het vruchtvlees eruit. Leg de courgettes in de ovenschaal.
3. Verhit de olie en bak hierin de prei 3-4 minuten. Schep de oregano en zalm erdoor en breng op smaak met peper. Verdeel het mengsel over de courgettehelften.
4. Leg de plakjes mozzarella erop en giet de kookroom erover.
5. Gaar de courgettes circa 10 minuten in het midden van de oven. Kook intussen de tagliatelle. Serveer de gevulde courgettes met de pasta.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
630 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
69 gram
Eiwitten
32 gram
Meer recepten in de categorie