Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Courgette lasagne met rucola

Courgette lasagne met rucola

Ingrediënten

  • 4 stuks courgettes
  • 1 stuk citroen
  • 250 gram ricotta
  • 250 gram mozzarella
  • 600 gram Italiaanse roerbakgroente
  • 490 gram pastasaus tomaat
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 75 gram rucolamelange
Courgette lasagne met rucola product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Snijd dunne plakken van de courgetten in de lengte. Rasp de schil van de citroen en pers uit. Meng de schil en het sap van de citroen door de ricotta heen en breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Snijd de mozzarella in plakken.
  3. 3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de Italiaanse groenten 5 minuten. Voeg de pastasaus en de kappertjes toe en laat voor een paar minuten pruttelen.
  4. 4. Vet een ovenschaal in en bekleed met een dunne laag saus. Leg op de saus een laag courgette, vervolgd met een laag saus en een dun laagje ricotta. Herhaal dit totdat de schaal vol is en verdeel de mozzarella bovenop. Bak de courgette lasagne 20 minuten totdat de mozzarella goud gekleurd is.
  5. 5. Snijd de lasagne in stukken, verdeel over 4 borden en serveer samen met rucola.
  6. Tip: Garneer de rucola met pijnboompitten of walnoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 476
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 37 g
  • waarvan suikers 34
  • Vet 22 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 8