
Courgette lasagne met rucola
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks courgettes
1 stuk citroen
250 gram ricotta
250 gram mozzarella
600 gram Italiaanse roerbakgroente
490 gram pastasaus tomaat
2 eetlepels kappertjes
75 gram rucolamelange
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd dunne plakken van de courgetten in de lengte. Rasp de schil van de citroen en pers uit. Meng de schil en het sap van de citroen door de ricotta heen en breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Snijd de mozzarella in plakken.
3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de Italiaanse groenten 5 minuten. Voeg de pastasaus en de kappertjes toe en laat voor een paar minuten pruttelen.
4. Vet een ovenschaal in en bekleed met een dunne laag saus. Leg op de saus een laag courgette, vervolgd met een laag saus en een dun laagje ricotta. Herhaal dit totdat de schaal vol is en verdeel de mozzarella bovenop. Bak de courgette lasagne 20 minuten totdat de mozzarella goud gekleurd is.
5. Snijd de lasagne in stukken, verdeel over 4 borden en serveer samen met rucola.
Tip: Garneer de rucola met pijnboompitten of walnoten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2006 Kj
Calorieën
476 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
37 gram
Waarvan suikers
34 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
29 gram
Meer recepten in de categorie