
Courgette met walnoten en mozzarella
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Mediterraans
Ingrediënten
4 courgettes
4 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
100 gram mozzarella (in stukjes)
50 gram walnoten (grof gehakt)
1 eetlepel dille (gehakt)
50 gram witbroodkruim
1 ei (losgeklopt)
Bereidingswijze
1. Kook de courgettes 3-4 minuten. Spoel er koud water over. Snijd in de lengte een dunne reep van de courgettes af.
2. Snijd de courgettes langs de randen iets in en hol de groenten met een theelepel uit. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
3. Verwarm de oven voor op 200ºC.
4. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de ui, knoflook en het courgettevruchtvlees 3-4 minuten.
5. Neem van de warmtebron en meng de mozzarella, walnoten, dille, het broodkruim en ei erdoor. Breng deze vulling op smaak met zout en peper.
6. Vul de courgettes en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
7. Besprenkel met de rest van de olie en dek af met aluminiumfolie. Zet circa 15 minuten in de oven.
8. Verwijder het folie en bak nog circa 10 minuten verder.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
375 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
22 gram
Eiwitten
15 gram
Meer recepten in de categorie