Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Courgette pasta met Victoriabaars

Courgette pasta met Victoriabaars

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 2 stuks courgettes
  • 2 verpakkingen cherrytomaten
  • 400 gram victoriabaarsfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 20 gram basilicum
  • 300 gram volkoren spaghetti (pasta)
  • 1 theelepel honing
Courgette pasta met Victoriabaars product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Pel en pers de knoflook. Rasp de courgette in lange dunne slierten. Rasp de Parmezaanse kaas. Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd de steeltjes fijn. Snijd de victoriabaars in blokjes.
  3. 3. Verdeel de cherrytomaatjes over een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en pof 20 minuten in de oven.
  4. 4. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. 5. Verhit een scheutje olie in een diepe koekenpan. Voeg de victoriabaars, de knoflook en de basilicumsteeltjes toe en roerbak op middelhoog vuur 4 minuten. Blus af met de balsamico-azijn. Voeg de honing toe en bak 4 minuten op laag vuur. Voeg de spaghetti en de courgetteslierten toe. Voeg tot slot de Parmezaanse kaas en de gepofte cherrytomaatjes toe en meng voorzichtig met elkaar.
  6. 6. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de basilicumblaadjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 532
  • Eiwit 42 g
  • Koolhydraten 63 g
  • waarvan suikers 15
  • Vet 11 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 10