
Courgette pasta met Victoriabaars
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
olijfolie
2 stuks courgettes
2 verpakkingen cherrytomaten
400 gram victoriabaarsfilets
2 teentjes knoflook
100 gram parmezaanse kaas
2 eetlepels balsamicoazijn
20 gram basilicum
300 gram volkoren spaghetti (pasta)
1 theelepel honing
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel en pers de knoflook. Rasp de courgette in lange dunne slierten. Rasp de Parmezaanse kaas. Pluk de blaadjes van de basilicum en snijd de steeltjes fijn. Snijd de victoriabaars in blokjes.
3. Verdeel de cherrytomaatjes over een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en pof 20 minuten in de oven.
4. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Verhit een scheutje olie in een diepe koekenpan. Voeg de victoriabaars, de knoflook en de basilicumsteeltjes toe en roerbak op middelhoog vuur 4 minuten. Blus af met de balsamico-azijn. Voeg de honing toe en bak 4 minuten op laag vuur. Voeg de spaghetti en de courgetteslierten toe. Voeg tot slot de Parmezaanse kaas en de gepofte cherrytomaatjes toe en meng voorzichtig met elkaar.
6. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de basilicumblaadjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2238 Kj
Calorieën
532 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
63 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
42 gram