
Courgette salade met parmezaan-dressing
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
olijfolie
2 stuks courgettes
60 gram parmezaanse kaas
400 gram snijbonen
1 stuk citroen
40 gram pijnboompitten
10 gram basilicum
1 teentje knoflook
280 gram gerookte kipfilets
100 gram verse spinazie
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook. Schaaf met behulp van een dunschiller slierten van de courgette. Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd in reepjes. Snijd de gerookte kip in reepjes, hak de steeltjes van de basilicum fijn en scheur de blaadjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
2. Verhit een pan en rooster de pijnboompitten.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan, fruit de knoflook samen met de steeltjes basilicum en voeg de snijbonen toe. Roerbak het geheel 4 minuten, haal van het vuur en laat iets afkoelen.
4. Pureer de parmezaanse kaas samen met het citroensap, de citroenrasp en een scheut olijfolie tot een gladde dressing. Breng op smaak met wat peper.
5. Meng de courgette met de basilicumblaadjes, de snijbonen, de babyspinazie en de gerookte kip tot een salade. Roer tot slot de dressing erdoor.
6. Garneer met de pijnboompitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1345 Kj
Calorieën
319 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
16 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
36 gram