Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Courgette salade met parmezaan-dressing

Courgette salade met parmezaan-dressing

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 2 stuks courgettes
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • 400 gram snijbonen
  • 1 stuk citroen
  • 40 gram pijnboompitten
  • 10 gram basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 280 gram gerookte kipfilets
  • 100 gram verse spinazie
Courgette salade met parmezaan-dressing product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en pers de knoflook. Schaaf met behulp van een dunschiller slierten van de courgette. Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd in reepjes. Snijd de gerookte kip in reepjes, hak de steeltjes van de basilicum fijn en scheur de blaadjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
  2. 2. Verhit een pan en rooster de pijnboompitten.
  3. 3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan, fruit de knoflook samen met de steeltjes basilicum en voeg de snijbonen toe. Roerbak het geheel 4 minuten, haal van het vuur en laat iets afkoelen.
  4. 4. Pureer de parmezaanse kaas samen met het citroensap, de citroenrasp en een scheut olijfolie tot een gladde dressing. Breng op smaak met wat peper.
  5. 5. Meng de courgette met de basilicumblaadjes, de snijbonen, de babyspinazie en de gerookte kip tot een salade. Roer tot slot de dressing erdoor.
  6. 6. Garneer met de pijnboompitjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 319
  • Eiwit 36 g
  • Koolhydraten 16 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 12 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 6