
Courgettesoep
Lunch
4 pers.
ca. 30 min
Mediterraans
Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie
6 teentjes knoflook (geperst)
2 theelepels venkelzaad
1 laurierblaadje
1 kilogram courgette (in blokjes)
750 milliliter groentebouillon
100 gram boter
2 eetlepels peterselie (gehakt)
1 stokbrood
1 eetlepel citroensap
125 milliliter crème fraîche
Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de helft van de knoflook, het venkelzaad en laurierblaadje 2 minuten. Voeg de courgette toe en stoof afgedekt circa 10 minuten. Schep af en toe om. Giet de bouillon erbij en kook circa 8 minuten.
2. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de boter met de rest van de knoflook, de peterselie en een beetje peper. Snijd het stokbrood in de lengte door en bestrijk de snijkanten met de knoflookboter. Leg het stokbrood met de besmeerde kant naar boven in de oven en bak 3-4 minuten.
3. Verwijder het laurierblaadje uit de soep en roer het citroensap erdoor. Pureer de soep en schep in diepe borden. Roer een swirl crème fraîche erdoor en serveer de soep met het knoflookbrood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
600 kcal
Vetten
40 gram
Waarvan verzadigd vet
21 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
12 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie