
Courgette spaghetti met gerookte zalm
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Mediterraans
Ingrediënten
600 gram Courgette spaghetti
1 rode ui
2 teentjes knoflook
15 centiliter kookroom
400 gram (warm) gerookte zalm
50 gram Parmezaanse kaas
1 bakje bieslook (fijngesneden)
75 gram rucola
1 scheutje olijfolie
1 snufje peper (versgemalen)
1 snufje zout
Bereidingswijze
1. Maak de ui en de knoflook schoon en snipper fijn.
2. Fruit de ui en de knoflook aan in een hapjespan tot het glazig begint te worden en blus af met de kookroom.
3. Rasp er ⅔ van de kaas bij en kruid rijkelijk met versgemalen peper en een snufje zout.
4. Blijf goed roeren tot de kaas is gesmolten.
5. Voeg de courgette spaghetti en de bieslook toe en roer om. Laat kort doorwarmen en verdeel over 4 borden.
6. Scheur of snijd de zalm in stukjes en verdeel over de borden.
7. Rasp er de rest van de kaas over en verdeel er de rucola overheen
8. Maal er nog een beetje peper overheen en besprenkel met een beetje olijfolie.
Meer recepten in de categorie