
Courgette spaghetti met zalm, peultjes en cherrytomaten
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Frans
Ingrediënten
4 stuks zalmfilet zonder huid
4 eetlepels olijfolie om in te bakken
200 gram peultjes
400 gram cocktail trostomaten
400 gram Courgette spaghetti
2 stuks citroenen
20 gram verse dille
1 stuks sjalot
250 milliliter kookroom
Bereidingswijze
1. Dep de zalmfilets droog en breng op smaak met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 3 tot 4 minuten per kant tot goudbruin en nét gaar.
2. Hak de dille fijn en snipper de sjalot. Verhit een scheutje olie in een kleine sauspan en fruit de gesnipperde sjalot aan. Voeg de kookroom toe en laat 5 minuten zachtjes inkoken. Voeg de dille toe en breng op smaak met peper en en snufje zout.
3. Verwijder de punten van de peultjes en halveer de cocktail trostomaten. Verhit 2 eetlepels olie in een wok op middelhoog vuur en roerbak hierin de peultjes en tomaten ongeveer 4 minuten. Kruid met peper en zout en knijp het sap van 1 citroen er over uit. Voeg nu de courgette spaghetti toe en roerbak nog 2 minuten mee.
4. Snijd de andere citroen in partjes. Verdeel de courgette spaghetti over de borden en leg op elk een zalmfilet. Serveer de vis met de dille roomsaus en garneer met een partje citroen.
Meer recepten in de categorie