Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Courgettebootjes

Courgettebootjes

Ingrediënten

  • 2 kleine courgettes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 4 el olijfolie
  • ½ el gedroogde tijm
  • zwarte peper
  • 1 koolrabi
  • 8 el Griekse yoghurt
Courgettebootjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit.
  3. Rooster de courgettes in een grillpan aan alle kanten in 10 minuten bruin.
  4. Snijd het verwijderde vruchtvlees van de courgettes fijn.
  5. Snipper de ui en de knoflook.
  6. Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje en snijd ze in plakjes.
  7. Verwarm de olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook 5 minuten.
  8. Voeg de champignons toe en bak ze 5 minuten mee.
  9. Roer het fijngesneden vruchtvlees van de courgette en de tijm erdoor en breng op smaak met wat peper.
  10. Vul nu de courgettebootjes met het mengsel, leg ze in een ovenschaal en zet deze 15 minuten in de oven.
  11. Schil ondertussen de koolrabi en rasp hem grof.
  12. Meng de koolrabi met de yoghurt en breng op smaak met (versgemalen) zwarte peper.
  13. Serveer de courgettebootjes met de koolrabisalade.