Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Courgettekoekjes met muntyoghurt

Courgettekoekjes met muntyoghurt

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine courgette
  • 2 takjes tijm
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 100 g bloem
  • zonnebloemolie
  • 3 takjes munt
  • 60 ml Griekse yoghurt
  • 1 limoen
  • grove rasp
  • fijne rasp
Courgettekoekjes met muntyoghurt product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Pel en snijd de knoflook fijn.
  3. Rasp de courgette op een grove rasp en meng de knoflook en de ui erdoor.
  4. Ris de tijm en rasp de Parmezaanse kaas met een fijne rasp en voeg tijm en kaas toe aan de courgette.
  5. Roer het ei en de bloem erdoor en breng het beslag op smaak met versgemalen peper.
  6. Verhit een scheutje olie in de gourmetpannetjes, bedek de bodem met het beslag en bak de koekjes rondom bruin.
  7. Snijd de munt fijn en meng door de yoghurt.
  8. Rasp de limoen erboven en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  9. Serveer de muntyoghurt bij de courgettekoekjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 177