
Courgettelasagne met gerookte zalm
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
2 courgettes (in dunne plakken geschaafd)
8 lasagnebladen (koelvers)
300 gram roomkaas
250 milliliter room
1 teentje knoflook (geperst)
2 eetlepels oregano
4 eetlepels olijfolie
200 gram gerookte zalm
1 bosje dille (fijngehakt)
75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
2. Snijd de courgetteplakken in dezelfde lengte als de lasagnebladen. Stoom de courgette in een stoommandje of zeef in circa 5 minuten beetgaar.
3. Meng de roomkaas met de room, knoflook, oregano, 2 eetlepels olijfolie en flink wat zout en peper.
4. Leg de lasagnebladen in de ovenschaal en bestrijk deze met een beetje olijfolie. Bestrijk met wat van het roomkaasmengsel, beleg vervolgens met zalm en dille en daarop een laag courgetteplakken. Leg daar weer een laag lasagnebladen overheen en herhaal de lagen totdat alle ingrediënten op zijn.
5. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak de courgettelasagne 20-25 minuten in de oven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
730 kcal
Vetten
46 gram
Waarvan verzadigd vet
22 gram
Koolhydraten
43 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
35 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie