Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Courgettepasta caprese

Courgettepasta caprese

Ingrediënten

  • 250 g spaghetti
  • 1 courgette
  • 250 g cherrytomaten
  • 3 takjes basilicum
  • 1 citroen
  • 100 g verse groene pesto
  • 250 g mozzarella
Courgettepasta caprese product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
  2. 2. Snijd ondertussen de uiteindes van de courgette en halveer de courgette. Snijd in dunne plakjes en snijd de plakjes weer in juliennereepjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de basilicum in smalle reepjes. Rasp de citroen. Meng de cherrytomaten met de basilicum, citroenrasp, citroensap naar smaak, zout en peper.
  3. 3. Schep een kopje kookvocht uit de pastapan en zet apart. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Meng de courgettesliertjes door de pasta en voeg de pesto samen met een scheut kookvocht toe. Meng goed. Voeg nu ook de helft van de tomaatjes toe.
  4. 4. Verdeel de courgettepasta over vier borden. Garneer met de resterende tomaatjes. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pasta. Besprenkel met olijfolie, zout en peper, en serveer direct.