

Courgettepasta caprese
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Italiaans
11.04 voor 4 pers.
Ingrediënten
250 gram Spaghetti
1 stuk Courgette
250 gram Cherrytomaten
3 takjes Basilicum
1 stuk Citroen
100 gram Groene pesto
250 gram Mozzarella
Bereidingswijze
1. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
2. Snijd ondertussen de uiteindes van de courgette en halveer de courgette. Snijd in dunne plakjes en snijd de plakjes weer in juliennereepjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de basilicum in smalle reepjes. Rasp de citroen. Meng de cherrytomaten met de basilicum, citroenrasp, citroensap naar smaak, zout en peper.
3. Schep een kopje kookvocht uit de pastapan en zet apart. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Meng de courgettesliertjes door de pasta en voeg de pesto samen met een scheut kookvocht toe. Meng goed. Voeg nu ook de helft van de tomaatjes toe.
4. Verdeel de courgettepasta over vier borden. Garneer met de resterende tomaatjes. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pasta. Besprenkel met olijfolie, zout en peper, en serveer direct.
Meer recepten in de categorie