
Courgettepizza’s met spinazie, geitenkaas en Parmaham
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
37.70 voor 4 pers.
Ingrediënten
3 tenen Knoflook
600 gram Spinazie
4 stuks Courgette pizzabodem
400 gram Grand'italia
75 gram Pijnboompitten
200 gram Gerijpte geitenkaas
75 gram Parmaham
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook gedurende 3 minuten. Voeg de spinazie toe (eventueel in delen, als het niet in een keer past) en bak tot de spinazie geslonken is.
2. Breng de spinazie op smaak met peper en zout en laat goed uitlekken in een vergiet. Leg een kom op de spinazie en bedek met iets zwaars zoals een gevulde drinkfles, een boek of iets anders. Het is de bedoeling dat zo veel mogelijk vocht uit de spinazie komt.
3. Verdeel de tomatensaus over de pizzabodems en breng op smaak met zwarte peper. Bak 8 minuten in de oven. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag tot middelhoog vuur tot ze verkleuren. Verbrokkel de geitenkaas.
4. Haal de pizza’s uit de oven en verdeel de spinazie en geitenkaas erover. Zet nog 2-4 minuten in de oven, tot de geitenkaas iets is gesmolten. Garneer met plakjes Parmaham en de pijnboompitten.
Meer recepten in de categorie