
Courgettesoep met gerookte zalmblokjes en broodsoldaatjes
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
19.50 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Verspakket courgettesoep
4 sneetjes Donkerbruin brood
4 eetlepel Roomkaas
100 gram Gerookte zalmblokjes
Bereidingswijze
1. Maak de groenten uit het soeppakket schoon. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de courgettes in stukjes. Rasp de schil van de citroen, hak de peterselieblaadjes en walnoten fijn.
2. Verwarm een soeppan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook gedurende 5 minuten. Schep 1 eetlepel van de ui uit de pan en doe samen met de citroenrasp, peterselie en walnoten in een bakje. Zet apart.
3. Voeg de courgette toe aan het uimengsel in de pan. Bak nog 3 minuten mee. Voeg 600 ml water en de bouillonblokjes uit het pakket toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan ongeveer 10 minuten zacht koken.
4. Rooster ondertussen het brood krokant en snijd diagonaal. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Proef en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over vier kommen en garneer met de roomkaas, zalmblokjes en citroen-walnootsalsa. Serveer met het geroosterde brood.
Meer recepten in de categorie