
Courgettesoep met kip en champignons
Lunch
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
750 milliliter kipbouillon (van tablet)
1 courgette (in kleine blokjes)
100 gram champignons (in plakjes)
0.5 eetlepels citroensap
200 gram gerookte kipfilets (vleeswaren) (in reepjes)
1 eetlepel bieslook (fijngeknipt)
Bereidingswijze
1. Breng de bouillon aan de kook.
2. Voeg de courgetteblokjes toe en kook ze ongeveer 2 minuten.
3. Roer de champignons en het citroensap door de soep en warm goed door.
4. Verdeel de kip over 4 kommen en schep de hete soep erop. Bestrooi met bieslook.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
95 kcal
Vetten
3 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
6 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie