
Courgettesoep met zalm en citroen-walnoottopping
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
19.17 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Verspakket courgettesoep
4 sneetjes Donkerbruin brood
2 stuks Bosui
1 stuk Citroen
500 gram Zalmfilet op de huid
4 eetlepel Boursin
Bereidingswijze
1. Maak de groenten uit het pakket schoon. Pel en snipper de ui fijn. Pers de knoflook en snijd de courgettes in stukjes. Was de citroen uit het pakket en rasp de schil. Hak de peterselieblaadjes en de walnoten fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten.
2. Schep voor de citroen-walnoottopping 1 eetlepel van de gefruite ui uit de pan en meng deze samen in een kom met 1 eetlepel olijfolie, de citroenrasp, fijngehakte peterselie en walnoten. Zet apart.
3. Voeg de stukjes courgette toe aan het uimengsel in de pan en bak deze 3 minuten mee. Voeg 750 ml water en de bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep afgedekt 10 minuten zacht koken.
4. Besprenkel ondertussen het brood met een beetje olijfolie en rooster krokant. Snijd de bosui in ringen en de resterende citroen in partjes. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie en bak hierin de zalmfilets op de huid gedurende 3-5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Draai de zalm om en bak nog 2 minuten. Leg de zalm op een bord of plank en trek voorzichtig met twee vorken uit elkaar, zodat je grove stukjes en flakes krijgt.
5. Pureer de soep met een staafmixer. Giet de soep in vier grote kommen of diepe borden. Verdeel de zalm erover en garneer met een lepel Boursin, de bosui en de citroen-walnottopping. Serveer de courgettesoep met het brood en citroenpartjes ernaast.
Meer recepten in de categorie