
Courgettesoep
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 eetlepel PLUS olijfolie traditioneel
1 PLUS gele ui
1 teentje knoflook
2 PLUS courgettes
1 PLUS groentebouillonblokje
2 eetlepels creme fraiche (Oing)
Bereidingswijze
1 Verhit 1 eetlepel PLUS olijfolie traditioneel in een pan en fruit 1 gesnipperde PLUS gele ui en 1 geperst knoflookteentje in 2 min. aan.
2 Snijd 2 PLUS courgettes in blokjes, en bak 4 min. mee met de ui en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
3.Voeg 1 liter water en 1 PLUS groentebouillonblokje toe, roer goed door en laat 20 min. koken. Controleer met een vork of de cougettes zacht zijn en pureer vervolgens met een staafmixer tot soep. Voeg 2 eetlepels creme fraiche (Oing) toe en mix nog 1 min. op de laagste stand. Verdeel de soep over 4 kommen.
Variatietip!
Lekker met 1 theelepel creme fraiche en wat peterselie on top!
Meer recepten in de categorie