
Courgettesoup met spinazie
4 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
400 g courgette
2 tenen knoflook
1 sjalot
1 el olijfolie
1 groentebouillonblokje
½ avocado
100 g verse spinazie
Bereidingswijze
Was de courgette en snijd deze in grove gelijke stukken.
Snijd de knoflook en sjalot fijn.
Verwarm in een soeppan de olijfolie op middelhoog vuur, voeg de knoflook en sjalot toe en roer deze 1 à 2 minuten om en om.
Breng 1 liter water aan de kook.
Voeg de courgette toe aan de pan en roer circa 3 minuten om en om.
Schenk het gekookte water over de courgettestukken, zodat deze net onder water staan.
Voeg nu het bouillonblokje toe en laat het geheel circa 5 minuten pruttelen.
Snijd een avocado overlangs doormidden; gebruik een lepel om het vruchtvlees uit 1 helft te scheppen.
Schenk alles in een blender, voeg de avocado toe en mix tot een gladde soep. Gebruik je de staafmixer, voeg dan de avocado toe aan de soep en mix in de pan.
Giet de soep terug in de soeppan en verwarm deze nogmaals.
Was de spinazie en verdeel over 4 diepe soepkommen.
Schenk hier de soep op. De spinazie zal door de hete soep gaar worden.
Tip: Garneer met pijnboompitten, kort geroosterd in een koekenpan, en verse fijngesneden bieslook of basilicum.