
Courgetti met gegrilde paprika en romige avocadosaus
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
3 stuks courgettes
250 gram cherrytomaten
2 stengels bosuien
1 stuk gele paprika
2 stuks avocado's
1 teentje knoflook
1 handje pijnboompitten
1 theelepel groene pesto
150 gram mini mozzarella
Bereidingswijze
+ grillpan, spirelli of dunschiller
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Was de courgettes en snijd met een spirelli of een dunschiller in dunne slierten.
3. Verdeel de cherrytomaten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en plaats 8 minuten in de voorverwarmde oven.
4. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Grill de paprika tot er mooie grillstrepen ontstaan.
5. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en pureer samen met de groene pesto en de knoflook.
6. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en roerbak de courgetti 5 minuten. Snijd de bosui in ringen en meng samen met de avocadosaus en de paprika door de courgetti.
7. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
8. Verdeel de courgetti samen met de gepofte tomaatjes over de borden en garneer met de mozzarella en pijnboompitten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1369 Kj
Calorieën
326 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
19 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie