Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Courgetti met gegrilde paprika en romige avocadosaus

Courgetti met gegrilde paprika en romige avocadosaus

Ingrediënten

  • 3 stuks courgettes
  • 250 gram cherrytomaten
  • 2 stengels bosuien
  • 1 stuk gele paprika
  • 2 stuks avocado's
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje pijnboompitten
  • 1 theelepel groene pesto
  • 150 gram mini mozzarella
Courgetti met gegrilde paprika en romige avocadosaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + grillpan, spirelli of dunschiller
  2. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. 2. Was de courgettes en snijd met een spirelli of een dunschiller in dunne slierten.
  4. 3. Verdeel de cherrytomaten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en plaats 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. 4. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Grill de paprika tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  6. 5. Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en pureer samen met de groene pesto en de knoflook.
  7. 6. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en roerbak de courgetti 5 minuten. Snijd de bosui in ringen en meng samen met de avocadosaus en de paprika door de courgetti.
  8. 7. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  9. 8. Verdeel de courgetti samen met de gepofte tomaatjes over de borden en garneer met de mozzarella en pijnboompitten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 326
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 19 g
  • waarvan suikers 16
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 8