
Courgetti met gehaktballetjes in tomatensaus
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
25.82 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Rode ui
800 gram Pastasaus pecorino knoflook
2 theelepel Oregano
1 stuk Aubergine
340 gram Vegetarische gehaktballetjes
800 gram Courgettespaghetti
1 bosje Basilicum
Bereidingswijze
1. Snipper de ui. Verwarm een hapjespan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui gedurende 5 minuten, tot de ui glazig wordt. Voeg de pastasaus samen met de oregano toe. Laat 10-15 minuutjes pruttelen.
2. Snijd de aubergine in blokjes van 2 x 2 centimeter. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de aubergineblokjes aan alle kanten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout, en haal uit de pan. Zet apart.
3. Verwarm de koekenpan opnieuw met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de vegetarische gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de gehaktballetjes en de aubergine toe aan de tomatensaus en laat nog een paar minuten pruttelen.
4. Verwarm de koekenpan met een scheutje olijfolie op hoog vuur. Bak de courgettespaghetti een paar minuten terwijl je continu roert, tot het net niet meer rauw is. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de basilicumblaadjes in reepjes.
5. Schep de basilicumblaadjes door de tomatensaus. Serveer de courgettespaghetti met de tomatensaus met gehaktballetjes en aubergine.
Meer recepten in de categorie