
Courgetti met spinazie-walnotenpesto, kip en mozzarella
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
34.93 voor 4 pers.
Ingrediënten
50 gram Parmezaanse kaas
70 gram Walnoten
1 Teen Knoflook
75 gram Spinazie
1 theelepel Citroenrasp
75 ml Exta vierge olijfolie
450 gram Kipfiletblokjes
2 theelepel Tijmblaadjes
250 gram Buffelmozzarella
800 gram Courgettespaghetti
Bereidingswijze
1. Hak de Parmezaanse kaas, de helft van de walnoten en knoflook fijn in een keukenmachine. Hak de bladspinazie grof en voeg samen met de citroenrasp, olijfolie en een mespunt zout toe aan de keukenmachine. Maal fijn tot een pesto. Proef en breng eventueel extra op smaak met zout, zwarte peper of citroenrasp. Is de pesto te dik? Voeg dan wat extra olijfolie toe.
2. Verwarm een grote koekenpan met olijfolie en bak hierin de kipfiletblokjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper, zout en de tijmblaadjes. Laat de mozzarella uitlekken en scheur in grove stukken. Hak de resterende walnoten grof.
3. Haal de kip uit de pan en verwarm de pan met een scheut olijfolie op hoog vuur. Bak de courgetti een minuut op hoog vuur, draai het vuur uit en meng de pesto en kip erdoorheen. Verdeel de courgetti over vier borden en verdeel de mozzarella en gehakte walnoten erover. Besprenkel met extra olijfolie en serveer direct.
Meer recepten in de categorie