Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Couscous met auberginestoof en dadels

Couscous met auberginestoof en dadels

Ingrediënten

  • 2 stuks aubergines
  • 2 stuks rode paprika's
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje platte peterselie
  • 150 gram dadels
  • 300 gram couscous
  • 1 blikje tomatenblokjes in blik
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 blikje kikkererwten
Couscous met auberginestoof en dadels product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de aubergine en paprika in blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de peterselie en dadels grof.
  2. 2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Verhit een scheutje olie in een diepe koekenpan en fruit de knoflook aan. Voeg de aubergine en paprika toe en bak 10 minuten. Voeg het blik tomaten toe samen met de kaneel, komijn, dadels en kikkererwten en laat sudderen voor ongeveer 10 minuten.
  4. 4. Verdeel de couscous over 4 borden samen met de auberginestoof en garneer met de peterselie.
  5. TIP: Lekker met geroosterde sesamzaadjes of feta.

    Voedingswaarde

  • Kcal 400
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 55 g
  • waarvan suikers 20
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 15