
Couscous met auberginestoof en dadels
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks aubergines
2 stuks rode paprika's
1 teentje knoflook
1 bosje platte peterselie
150 gram dadels
300 gram couscous
1 blikje tomatenblokjes in blik
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemalen komijn
1 blikje kikkererwten
Bereidingswijze
1. Snijd de aubergine en paprika in blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de peterselie en dadels grof.
2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olie in een diepe koekenpan en fruit de knoflook aan. Voeg de aubergine en paprika toe en bak 10 minuten. Voeg het blik tomaten toe samen met de kaneel, komijn, dadels en kikkererwten en laat sudderen voor ongeveer 10 minuten.
4. Verdeel de couscous over 4 borden samen met de auberginestoof en garneer met de peterselie.
TIP: Lekker met geroosterde sesamzaadjes of feta.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1680 Kj
Calorieën
400 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
55 gram
Waarvan suikers
20 gram
Vezels
15 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie