
Couscous met boerenkool, linzen en kruidige kip
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
500 gram boerenkool
205 gram linzen
2 stuks mandarijnen
300 gram couscous
300 gram kipfilets
1 theelepels kaneel
1 theelepels paprikapoeder
2 stuks rode uien
5 takjes munt
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en snijd de rode ui in partjes. Rasp de schil van de mandarijnen en pers het sap uit. Hak de munt fijn. Snijd de kipfilet in reepjes.
3. Verdeel de boerenkool en de rode ui over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak 8 minuten in de oven.
4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar. Voeg de kaneel, het paprikapoeder, de rasp en het sap van de mandarijn toe en verwarm nog 2 minuten.
5. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de linzen, de boerenkool, de rode ui, de gekruide kip en de helft van de munt erdoor.
6. Verdeel de couscous over de borden en garneer met de overige munt.
Tip: Lekker met grof gehakte geroosterde amandelen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1735 Kj
Calorieën
414 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
39 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
39 gram