Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Couscous met boerenkool, linzen en kruidige kip

Couscous met boerenkool, linzen en kruidige kip

Ingrediënten

  • 500 gram boerenkool
  • 205 gram linzen
  • 2 stuks mandarijnen
  • 300 gram couscous
  • 300 gram kipfilets
  • 1 theelepels kaneel
  • 1 theelepels paprikapoeder
  • 2 stuks rode uien
  • 5 takjes munt
Couscous met boerenkool, linzen en kruidige kip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Pel en snijd de rode ui in partjes. Rasp de schil van de mandarijnen en pers het sap uit. Hak de munt fijn. Snijd de kipfilet in reepjes.
  3. 3. Verdeel de boerenkool en de rode ui over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak 8 minuten in de oven.
  4. 4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar. Voeg de kaneel, het paprikapoeder, de rasp en het sap van de mandarijn toe en verwarm nog 2 minuten.
  5. 5. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de linzen, de boerenkool, de rode ui, de gekruide kip en de helft van de munt erdoor.
  6. 6. Verdeel de couscous over de borden en garneer met de overige munt.
  7. Tip: Lekker met grof gehakte geroosterde amandelen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 414
  • Eiwit 39 g
  • Koolhydraten 39 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 10 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 8