
Couscous met gegrilde courgette en knoflookgarnalen
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
200 gram couscous
200 ml magere yoghurt
2 stuks courgettes
1 stuk mineola
100 gram zongedroogde tomaten in olie
350 gram wokgarnalen
10 gram krulpeterselie
2 teentjes knoflook
100 gram verse spinazie
350 gram haricots verts
Bereidingswijze
+ grillpan of contactgrill
1. Snijd de courgette in plakken, verwijder de uiteindes van de haricots verts, pel en pers de knoflook en hak de peterselie fijn. Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes.
2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 5 - 8 minuten.
4. Verwarm de grill, bestrijk de courgette met olijfolie en grill zodat er mooie grillstrepen ontstaan. Grill vervolgens de garnalen aan beide kanten 2 minuten.
5. Rasp de schil van de minneola, pers het sap uit en roer samen met de knoflook en de helft van de peterselie door de yoghurt.
6. Meng de couscous met de courgette, de spinazie, de haricots verts, de zongedroogde tomaten, de overige peterselie en de garnalen.
7. Verdeel de couscous over de borden en serveer met de frisse yoghurtsaus.
Tip: Verkruimel wat feta over de couscous.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1648 Kj
Calorieën
391 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
35 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
30 gram