
Couscous met gestoofde wortel, mango en worstjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
2 eetlepels olie
1 sjalot (gesnipperd)
1 mespunt kaneelpoeder
1 cm verse gember (geschild, geraspt)
500 gram wortels (panklaar, in gelijke stukken)
1 eetlepel honing
400 gram couscous
4 merguezworstjes
1 mango (geschild, in stukjes)
0.5 citroenen (rasp en sap)
0.5 bosjes peterselie (grof gehakt)
Bereidingswijze
1. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de sjalot 4 minuten op een lage stand. Voeg de kaneel, gember, wortels, honing en een snuf zout toe en roer een paar eetlepels water erdoor.
2. Laat afgedekt circa 10 minuten stoven.
3. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de worstjes om en om gaar.
4. Voeg citroenrasp en -sap toe aan de jus en warm nog enkele minuten door. Schep de mango door de wortels.
5. Serveer de couscous op borden met de wortelstoof eromheen. Leg de worstjes erbij en schenk de jus erover. Bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
645 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
100 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
30 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie