
Couscous met kruidig gehakt
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk Marokkaanse couscous maaltijdpakket
500 gram gemengd gehakt
3 stengels bleekselderij
1 stuk sinaasappel
1 theelepel kaneel
3 takjes platte peterselie
Bereidingswijze
1. Was de groenten. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika, courgette en aubergine in grove stukken en de bleekselderij in kleine stukjes. Rasp de schil van de sinaasappel heel fijn. Hak de peterselie fijn.
2. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de bleekselderij aan. Voeg nu het gehakt toe en bak rul. Roer de kaneel en de sinaasappelschil samen met de kruidenmix door het gehakt.
3. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de courgette, aubergine, rode paprika, rozijnen, abrikozen en 200 ml water toe. Laat het geheel 10 minuten afgedekt stoven op matig vuur. Voeg de sausmix toe en laat op laag vuur nog 5 minuten stoven.
4. Doe de couscous in een kom. Voeg hier 250 ml kokend water en 1 eetlepel olie aan toe. Roer het geheel door elkaar en dek de kom af. Laat dit 10 minuten staan.
5. Roer de couscous met een vork los en meng met het gehaktmengsel. Serveer de groenten ernaast en garneer met de peterselie.
Tip: Lekker met geroosterde amandelen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1991 Kj
Calorieën
474 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
19 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
31 gram