Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Couscous met kruidig gehakt

Couscous met kruidig gehakt

Ingrediënten

  • 1 stuk Marokkaanse couscous maaltijdpakket
  • 500 gram gemengd gehakt
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 stuk sinaasappel
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 takjes platte peterselie
Couscous met kruidig gehakt product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Was de groenten. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika, courgette en aubergine in grove stukken en de bleekselderij in kleine stukjes. Rasp de schil van de sinaasappel heel fijn. Hak de peterselie fijn.
  2. 2. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de bleekselderij aan. Voeg nu het gehakt toe en bak rul. Roer de kaneel en de sinaasappelschil samen met de kruidenmix door het gehakt.
  3. 3. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de courgette, aubergine, rode paprika, rozijnen, abrikozen en 200 ml water toe. Laat het geheel 10 minuten afgedekt stoven op matig vuur. Voeg de sausmix toe en laat op laag vuur nog 5 minuten stoven.
  4. 4. Doe de couscous in een kom. Voeg hier 250 ml kokend water en 1 eetlepel olie aan toe. Roer het geheel door elkaar en dek de kom af. Laat dit 10 minuten staan.
  5. 5. Roer de couscous met een vork los en meng met het gehaktmengsel. Serveer de groenten ernaast en garneer met de peterselie.
  6. Tip: Lekker met geroosterde amandelen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 474
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 19 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 30 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 4