
Couscous salade met geitenkaas crostini’s
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
4 stuks meergranen pistolets
200 gram snoeptomaatjes
350 gram couscous
300 gram verse spinazie
1 stuk komkommer
1 stuk citroen
250 gram geitenkaas
1 stuk rode ui
4 eetlepels vijgenjam
70 gram amandelen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de komkommer en snijd in kleine blokjes. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Snijd de snoeptomaten in vieren en de afbakbroodjes in dunne plakken. Hak de amandelen grof.
2. Besprenkel de broodjes met olijfolie, verdeel de geitenkaas erover en rooster 6 - 8 minuten in de oven.
3. Bereid de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking en laat iets afkoelen. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng samen met 2 eetlepels olijfolie, de rode ui, de spinazie, de komkommer en de snoeptomaten door de couscous.
4. Verdeel de couscous salade over de borden en serveer met de geitenkaas crostini’s, amandelen en vijgenjam.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1875 Kj
Calorieën
446 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
32 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
21 gram
Meer recepten in de categorie